ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Funtoma ROADFUN SPORT 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Funtoma ROADFUN SPORT 245/40R18 97Y #275408

EAN: 8680830037135
Летни гуми Funtoma ROADFUN SPORT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 2 бр.
156 . 06 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание FUNTOMA е компанията производител на разглежданата от вас гума. Модел ROADFUN SPORT можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 245. Маркираната височина за гумата е 40. R18 е отбелязаният диаметър за гумата. 97 (до 730 кг) е разрешеният товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от Y (до 300 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Тези гуми са сравнително тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 70 dB. Ние можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител FUNTOMA
Модел ROADFUN SPORT
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 40
Диаметър R18
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Опции XL-подсилена гума
Доставка 2 дни
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако управлявате автомобил и ползвате висок клас гуми със сигурност имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 17-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Обърнете внимание, че гуми с ниско налягане покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автомобила също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: летни гуми  зимни гуми цени  автогуми  гуми за мотор цена