ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Funtoma ROADFUN 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Funtoma ROADFUN 195/65R15 95H #275401

EAN: 8680830037562
Летни гуми Funtoma ROADFUN - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
101 . 19 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от FUNTOMA. Предпочитана марка на редица наши клиенти. Моделът ROADFUN се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.Този модел може да е правилният избор за вас ако търсите да закупите летни гуми. Маркираната ширина за модела е 195. 65 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязаният диаметър за гумата е R15. Максимално допустимият товарен индекс е 95 (до 690 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми H (до 210 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Маркировката за разхода на гориво е C. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха , като нивото на шум е 68 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител FUNTOMA
Модел ROADFUN
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 68 dB
Опции XL-подсилена гума
Доставка 2 дни
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви даде значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 15-20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали потреблението на гориво. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението с мокра пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт. Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови летни гуми  зимни гуми цена  автогуми цени  гуми за мотор цена 

Този сайт използва бисквитки