ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
FULDA Varioforce 13 22.5 156 G 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FULDA VARIOFORCE 315/80R22.5 156/15K #160415

Всесезонни гуми FULDA VARIOFORCE - Тежкотоварни Гуми ( 15K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 15 до 69 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
812 . 45 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание FULDA е комманията производител на тази гума. Една от познатите фими на пазара. Моделът VARIOFORCE се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена.всесезонни е вида на този вид гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 315. 80 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R22.5. 15 (до 69 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс е сред най-добрите K (до 110 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. D е маркировката за разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за този клас , като нивото на шум е 76 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Приложение самосвална-on/off
Производител FULDA
Модел VARIOFORCE
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 15 (до 69 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 76 dB
Ос предни - Truck
Тежест 67.10
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
76

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 17 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате кола с висок клас гуми ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали консумацията на гориво.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. Разликата между класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  всесезонни гуми  зимни гуми