ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
FULDA SportControl 2 205 40 17 84 Y 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FULDA SPORTCONTROL 2 245/45R18 100Y (XL, FR, FP) #157810

EAN: 4038526052247
Летни гуми FULDA SPORTCONTROL 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
247 . 37 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя FULDA. Популярна фирма на пазара. Моделът SPORTCONTROL 2 се предлага в магазина ProGumi.летни е обозначението на гумите. Отбелязаната от производителя ширина е 245. 45 е маркираната височина за гумата от производителя. R18 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 100 (до 800 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е A. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност C. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител FULDA
Модел SPORTCONTROL 2
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 45
Диаметър R18
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FR, FP
Тежест 11.45
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
2
71

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Когато притежавате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Според различни изследвания - на гумите се дължи около 15% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Разликата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране и други фактори. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: нови зимни гуми  летни гуми  автогуми цени