ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
FULDA REGIOCONTROL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FULDA REGIOCONTROL 225/75R17.5 129/127M #159246

EAN: 5452000329929
Всесезонни гуми FULDA REGIOCONTROL - Тежкотоварни Гуми ( 127M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 127 до 1750 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
421 . 11 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е FULDA. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът REGIOCONTROL се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е класифицирано като всесезонни. Маркираната ширина за модела е 225. 75 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата е R17.5. 127 (до 1750 кг) е товарния индекс за модела. Тези гуми имат скоростен индекс M (до 130 км/ч.). C е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност D. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за този клас нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител FULDA
Модел REGIOCONTROL
Сезон всесезонни
Ширина 225
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 127 (до 1750 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ос предни - Truck
Тежест 29.01
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Гумите оказват до 18-20 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Ако закупите гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява разхода на гориво. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: нови гуми за мотори  нови летни гуми  нови всесезонни гуми  гуми онлайн  автогуми цени