ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
FULDA REGIOCONTROL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FULDA REGIOCONTROL #154267 12R22.5 L (18PR)

EAN: 5452000323903 Гуми за камион Fulda
Всесезонни гуми FULDA REGIOCONTROL - Тежкотоварни Гуми ( L )
Сезон всесезонни всесезонни
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
945 . 88 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
FULDA е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от познатите фими на пазара. Моделът REGIOCONTROL се предлага от онлайн магазина ProGumi.Този модел е подходящ за вас ако търсите всесезонни гуми. Ширина на модела е 12. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R22.5. Модела гуми има скорестен идекс от L (до 120 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е C. Маркировката за разходът на гориво е C. Разглеждания от вас моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител FULDA
Модел REGIOCONTROL
Сезон всесезонни
Ширина 12
Диаметър R22.5
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Индекси 18PR
Ос предни - Truck
Тежест 74.51
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
72

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

На гумите се дължи приблизително 19 процента от разхода на гориво за вашата кола. Ако изберете гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява консумацията на гориво. Разликата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране от водача. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми  нови гуми за мотори  205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi