ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
FULDA MultiControl SUV 225/65 R17 102H 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Fulda Multicontrol SUV 235/65R17 108V #81558

EAN: 5452000731364
гуми Fulda Multicontrol SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
353 . 92 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя FULDA. Наложена марка на пазара. Моделът MULTICONTROL SUV се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 235. 65 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R17. Товарен индекс - 108 (до 1000 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите V (до 240 км/ч.) за този клас гуми. C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. C е маркировката за разход на гориво. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Доставка 7-10 дни от Германия

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Според различни изследвания - на гумите се дължи около до 20% от консумацията на гориво при вашата кола.

Енергийно ефективното (екологично) каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажния асфалт. Разликата между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: евтини гуми  205 5516  автогуми 

Този сайт използва бисквитки