ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
FULDA MultiControl 155 65 14 75 T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Fulda MULTICONTROL 205/55R17 95V (XL, M+S, 3PMSF) #274635

EAN: 4038526100122
Всесезонни гуми Fulda MULTICONTROL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95V )
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
220 . 38 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание FULDA е компанията производител на тази гума. Известна фирма в света на гумите. Модел MULTICONTROL можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.всесезонни е видът на този вид гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 205. Отбелязаната височина за гумата е 55. R17 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 95 (до 690 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е B. Тези гуми са с добри показатели за шум за техния клас , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител FULDA
Модел MULTICONTROL
Сезон всесезонни гуми
Ширина 205
Височина 55
Диаметър R17
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво B
Шум 72 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, M+S, 3PMSF
Тежест 8.88
Доставка 2-4 дни
евро етикет
B
C
72

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 17-20% от консумацията на гориво при вашата кола. Ако закупите гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява потреблението на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрия асфалт. Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това маркира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми цена  гуми  гуми 205 55 r16  195 65 r15