ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
FULDA MultiControl 155 65 14 75 T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Fulda MULTICONTROL 185/65R14 86T (M+S, 3PMSF) #274632

EAN: 4038526054616
Всесезонни гуми Fulda MULTICONTROL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 86T )
Товарен индекс 86 до 530 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 2 бр.
129 . 68 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от FULDA. Една от популярните компании на пазара. Моделът MULTICONTROL може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.Маркировката на гумите е всесезонни. Маркираната ширина за модела е 185. 65 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата е R14. 86 (до 530 кг) е товарният индекс за модела. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е T (до 190 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Тази гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2-4 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител FULDA
Модел MULTICONTROL
Сезон всесезонни гуми
Ширина 185
Височина 65
Диаметър R14
Товарен индекс 86 (до 530 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси M+S, 3PMSF
Тежест 7.15
Доставка 2-4 дни
евро етикет
D
C
2
71

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 15 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Когато закупите гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране и други фактори. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  магазини за гуми  нови зимни гуми  летни гуми