ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
FULDA Kristall Montero 155 65 13 73 Q 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Fulda Kristall Montero 155/65R13 73Q (M+S, 3PMSF) #62094

EAN: 5452000333094
Зимни гуми Fulda Kristall Montero - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 73Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 73 до 365 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
805 . 33 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е FULDA. Една от популярните конмании на пазара. Моделът KRISTALL MONTERO може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Този модел може да е правилния избор за вас ако търсите да поръчате зимни гуми. Ширина за модела е 155. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. R13 е маркирания диаметър за гумата. 73 (до 365 кг) е допустимия товарен индекс. Скоростния индекс е сред най-добрите Q (до 160 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е E. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител FULDA
Модел KRISTALL MONTERO
Сезон зимни гуми
Ширина 155
Височина 65
Диаметър R13
Товарен индекс 73 (до 365 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси M+S, 3PMSF
Тежест 5.03
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
E
2
71

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви осигури по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 19 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали разхода на гориво. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: нови автогуми  гуми онлайн  зимни гуми  летни гуми