ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
FULDA Ecotonn 245 70 19.5 141/140 J 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FULDA ECOTONN 285/70R19.5 150/148J #160355

EAN: 4038526059871
Всесезонни гуми FULDA ECOTONN - Тежкотоварни Гуми ( 148J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 148 до 3159 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
756 . 68 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание FULDA е комманията производител на тази гума. Моделът ECOTONN се предлага от ProGumi с атактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 285. Отбелязаната височина за гумата е 70. R19.5 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 148 (до 3159 кг) е разрешения товарен индекс. Модела гуми има скорестен идекс от J (до 100 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. B е маркировката за разход на гориво. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 69 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител FULDA
Модел ECOTONN
Сезон всесезонни
Ширина 285
Височина 70
Диаметър R19.5
Товарен индекс 148 (до 3159 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Ос ремарке - Truck
Тежест 43.90
Доставка 2 дни
евро етикет
B
B
1
69

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако закупите гуми с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 18 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

Енергийно ефективното каране намалява консумацията на гориво. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми цени  летни гуми цени  автогуми