ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
FULDA EcoControl SUV 215 55 18 99 V 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FULDA ECOCONTROL SUV 255/55R18 109W (XL, FR, FP, SUV) #160881

EAN: 5452000473035
Летни гуми FULDA ECOCONTROL SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
237 . 72 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание FULDA е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът ECOCONTROL SUV може да закупите от ProGumi.летни е маркировката на този модел гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 255. Маркираната височина за гумата от производителя е 55. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R18. 109 (до 1030 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс за този модел гуми е W (до 270 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е A. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Тази гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител FULDA
Модел ECOCONTROL SUV
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 55
Диаметър R18
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FR, FP, SUV
Тежест 14.00
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
2
71

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако притежавате гуми с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 19 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали консумацията на гориво. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрия асфалт. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: нови гуми за мотори  нови летни гуми  нови всесезонни гуми  гуми  автогуми