ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
FULDA EcoControl 145 65 15 72 T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FULDA ECOCONTROL 165/70R14 81T #154363

EAN: 5452000360496
Летни гуми FULDA ECOCONTROL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 81T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 81 до 462 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
88 . 46 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Тази гума е произведена от FULDA. Любима марка на много хора в България. Моделът ECOCONTROL се предлага от ProGumi с атактивна цена.Тези гуми са от тип летни и са изключително добър избор при много клиенти. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 165. 70 е маркираната височина за гумата. R14 е маркирания диаметър за гумата. 81 (до 462 кг) е допустимия товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Разглеждания от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Ние предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител FULDA
Модел ECOCONTROL
Сезон летни
Ширина 165
Височина 70
Диаметър R14
Товарен индекс 81 (до 462 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Тежест 5.91
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
70

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате кола с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови гуми за мотор  летни гуми цена  нови всесезонни гуми  гуми  автомобилни гуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi