ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
FULDA Crossforce 13 22.5 156/150 G 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FULDA CROSSFORCE #154324 13R22.5 156/150G

EAN: 5452000802712 Гуми за камион Fulda
Всесезонни гуми FULDA CROSSFORCE - Тежкотоварни Гуми ( 150G )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 150 до 3350 кг
Скоростен индекс G до 90 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
1131 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Този модел гума е произведена от FULDA. Моделът CROSSFORCE се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.Тези гуми са всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 13. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R22.5. 150 (до 3350 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми G (до 90 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за техния клас , като нивото на шум е 68 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител FULDA
Модел CROSSFORCE
Сезон всесезонни
Ширина 13
Диаметър R22.5
Товарен индекс 150 (до 3350 кг)
Скоростен индекс G (до 90 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 68 dB
Ниво на шум B
Ос задни - Truck
Тежест 74.10
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
2
68

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 18-20% от разхода на гориво за вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Разликата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: нови зимни гуми  гуми цени  205 5516  летни гуми цени 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi