ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
FULDA Conveo Tour 2 185/75 R14 102/100R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FULDA CONVEO TOUR 2 205/70R15 106/104S #191103

EAN: 5452000666017
Летни гуми FULDA CONVEO TOUR 2 - Лекотоварни Гуми ( 104S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
193 . 13 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от FULDA. Популярна фирма на пазара. Моделът CONVEO TOUR 2 може да закупите от ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 205. 70 е маркираната височина за гумата. R15 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 104 (до 900 кг). Скоростния индекс за модела S (до 180 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро C. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител FULDA
Модел CONVEO TOUR 2
Сезон летни гуми за бус
Ширина 205
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Тежест 12.00
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
2
72

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 16% от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране от водача. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението с мокър асфалт е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно при нас: нови гуми за мотори  нови летни гуми  нови всесезонни гуми  гуми  автомобилни гуми