ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
FIRESTONE WINTERHAWK3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FIRESTONE WINTERHAWK3 #154164 155/70R13 75T

EAN: 3286340768313 Гуми Firestone
Зимни гуми FIRESTONE WINTERHAWK3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 75T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
91 . 62 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
FIRESTONE е комманията производител на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът WINTERHAWK3 се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.зимни е маркировката на този вид гуми. Ширина за модела е 155. 70 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата е R13. Максимално допустимия товарен индекс е 75 (до 387 кг). Модела гуми има скорестен идекс от T (до 190 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е E. Тези гуми са доста тихи , като нивото на шум е 71 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител FIRESTONE
Модел WINTERHAWK3
Сезон зимни
Ширина 155
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Тежест 5.16
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
2
71

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 15-20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също оказват голямо влияние. Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрия асфалт. Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране и други фактори. Например за автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: гуми за мотори цена  летни гуми  всесезонни гуми  гуми  нови автомобилни гуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi