ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FIRESTONE VANHAWK MULTISEASON 235/65R16 121/119R (TL, 10PR, M+S) #160078

EAN: 3286342085913
Всесезонни гуми FIRESTONE VANHAWK MULTISEASON - Лекотоварни Гуми ( 119R )
Товарен индекс 119 до 1360 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
297 . 73 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от FIRESTONE. Модел VANHAWK MULTISEASON можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Характеристиката Сезон на гумите е класифицирана като всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 235. 65 е отбелязаната височина за гумата. R16 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 119 (до 1360 кг). Скоростния индекс за модела R (до 170 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Разглеждания от вас моделе сравнително тих , като нивото на шум е 73 dB. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител FIRESTONE
Модел VANHAWK MULTISEASON
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 119 (до 1360 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, 10PR, M+S
Тежест 16.00
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
73

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

На гумите се дължи до 16% от консумацията на гориво при вашия автомобил. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви позволи по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Енергийно ефективното (екологично) каране може значително да намали консумацията на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важно с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това категоризира гумите по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автогуми цени  всесезонни гуми цени  зимни гуми цени