ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
FIRESTONE TSP3000 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FIRESTONE TSP3000 265/70R19.5 143/141J #160154

EAN: 3286344121015
Всесезонни гуми FIRESTONE TSP3000 - Тежкотоварни Гуми ( 141J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 141 до 2575 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
590 . 51 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание FIRESTONE е компанията производител на разглежданата от вас гума. Моделът TSP3000 може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Този модел може да е походящ за вас ако търсите всесезонни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 265. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R19.5. Допустимия товарен индекс е 141 (до 2575 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите J (до 100 км/ч.) за този клас гуми. B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. D е маркировката за разход на гориво. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител FIRESTONE
Модел TSP3000
Сезон всесезонни
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R19.5
Товарен индекс 141 (до 2575 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ос ремарке - Truck
Тежест 39.54
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
70

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 17 процента от консумацията на гориво при вашата кола. Ако притежавате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. При автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотори  нови летни гуми  нови всесезонни гуми  гуми цени  автогуми цени