ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
FIRESTONE TSP3000 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FIRESTONE TSP3000 215/75R17.5 135/133J #157709

EAN: 3286342173214
Всесезонни гуми FIRESTONE TSP3000 - Тежкотоварни Гуми ( 133J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 133 до 2060 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
466 . 04 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя FIRESTONE. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът TSP3000 може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Този модел е подходящ ако търсите да поръчате всесезонни гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 215. 75 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата е R17.5. 133 (до 2060 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми J (до 100 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркировката за разходът на гориво е E. 71 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител FIRESTONE
Модел TSP3000
Сезон всесезонни
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 133 (до 2060 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 71 dB
Ос ремарке - Truck
Тежест 28.23
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
71

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако купите гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. На гумите се дължи приблизително 15% от консумацията на гориво за вашата кола.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното каране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрия асфалт. Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: нови автогуми  гуми онлайн  зимни гуми цени  летни гуми цени