ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FIRESTONE ROADHAWK 235/45R19 99Y (XL, FSL, FR, MFS) #264240

EAN: 3286342852713
Летни гуми FIRESTONE ROADHAWK - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
320 . 24 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от FIRESTONE. Популярна фирма на пазара. Моделът ROADHAWK може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като летни. Ширина за модела е 235. Маркираната височина за гумата от производителя е 45. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R19. Товарен индекс - 99 (до 775 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от Y (до 300 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност A. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. 71 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител FIRESTONE
Модел ROADHAWK
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 45
Диаметър R19
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FSL, FR, MFS
Тежест 13.09
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
2
71

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 15-20% от консумацията на гориво при вашата кола. Ако купите гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното шофиране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми цени  гуми онлайн  зимни гуми  летни гуми