ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FIRESTONE ROADHAWK 235/40R18 XL (XL, FR, MFS) #159790

EAN: 3286340972215
Летни гуми FIRESTONE ROADHAWK - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95L )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
212 . 45 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание FIRESTONE е производителя на тази гума. Една от познатите фими на пазара. Предлагания модел ROADHAWK можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Обозначението от производителя на гумите е летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 235. Отбелязаната височина за гумата е 40. R18 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Скоростния индекс за този модел гуми е L (до 120 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро A. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност C. Разглеждания от вас моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител FIRESTONE
Модел ROADHAWK
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 40
Диаметър R18
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Индекси XL, FR, MFS
Тежест 9.01
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
72

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато закупите гуми с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 18 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажна пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокро пътно платно. Разликата между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: зимни гуми цена  летни гуми  нови автомобилни гуми