ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Firestone FD833 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FIRESTONE FD833 315/80R22.5 156/150K (TL, M+S, 3PMSF) #158983

EAN: 3286341345612
Всесезонни гуми FIRESTONE FD833 - Тежкотоварни Гуми ( 150K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 150 до 3350 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
1018 . 83 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание FIRESTONE е производителя на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Модел FD833 можете да поръчате от сайта ProGumi.Маркировката на гумите е всесезонни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 315. 80 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R22.5. Максимално допустимия товарен индекс е 150 (до 3350 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е K (до 110 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 75 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение самосвална-on/off
Производител FIRESTONE
Модел FD833
Предназначение On / off
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 150 (до 3350 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Индекси TL, M+S, 3PMSF
Конструкция Radiaal
Позволени размери на джанта 9.75
Дълбочина на грайфер мм 21.40
Препоръчителен размер на джантата 9.00
Единичен товарен капацитет 0.00
Сдвоен товарен капацитет 0.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос задни - Truck
Тежест 68.59
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
75

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви осигури по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 17-20% от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали разхода на гориво. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми  летни гуми  автогуми