ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
FIRESTONE FD611 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FIRESTONE FD611 215/75R17.5 126/124M (TL, 12PR) #158023

EAN: 3286344708711
Всесезонни гуми FIRESTONE FD611 - Тежкотоварни Гуми ( 124M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 124 до 1600 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
448 . 61 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от FIRESTONE. Една от познатите фими на пазара. Моделът FD611 може да закупите от ProGumi на супер цена.Тези гуми са от тип всесезонни и са изключително популярен избор сред много клиенти. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 215. Маркираната височина за гумата от производителя е 75. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R17.5. 124 (до 1600 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс за модела M (до 130 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро B. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност C. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител FIRESTONE
Модел FD611
Сезон всесезонни
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 124 (до 1600 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум C
Индекси TL, 12PR
Ос задни - Truck
Тежест 28.78
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
3
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

На гумите се дължи приблизително 17% от разхода на гориво за вашето превозно средство. Когато купите гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране и други фактори. При кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  гуми 205 55 r16  гуми онлайн  нови зимни гуми