ProGumi
FEDERAL ST-1 XL 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми FEDERAL ST-1 XL #166333 225/50R16 96W (TL, XL)

EAN: 4713959006622 Гуми Federal
Летни гуми FEDERAL ST-1 XL - Автомобилни Гуми ( 96W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност >Наличност: 4 бр.+
142 . 07 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
FEDERAL е фирмата произвела тази гума. Моделът ST-1 XL се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Маркировката на гумите е летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 225. Маркираната височина за гумата от производителя е 50. Отбелязания диаметър за гумата е R16. Допустимия товарен индекс е 96 (до 710 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е W (до 270 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглеждания от вас моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител FEDERAL
Модел ST-1 XL
Сезон летни
Ширина 225
Височина 50
Диаметър R16
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 10.7
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

На гумите се дължи приблизително 20% от разхода на гориво за вашата кола. Когато поръчате гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното каране намалява разхода на гориво. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също оказват голямо влияние. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокро пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той маркира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  гуми  205 5516  195 65r15 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi