ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Federal 595 RS-Pro 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Federal 595 RS-Pro 265/35R18 97Y (XL) #85985

EAN: 4713959007087
Летни гуми Federal 595 RS-Pro - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
421 . 87 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от FEDERAL. Любима марка на редица наши клиенти. Модел 595 RS-PRO можете да поръчате от магазин ProGumi.Този модел може да е правилния избор ако търсите да поръчате летни гуми. Ширина на модела е 265. Маркираната височина за гумата от производителя е 35. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R18. Разрешения товарен индекс е 97 (до 730 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите Y (до 300 км/ч.) за този клас гуми. C е индекса за сцепление на мокро за гумата. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител FEDERAL
Модел 595 RS-PRO
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 35
Диаметър R18
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
2
72

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Когато имате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват приблизително 16% от консумацията на гориво при вашия автомобил.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цени  бг гуми  зимни гуми цена  летни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки