ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
FALKEN Eurowinter HS01 SUV 195/70 R16 94H 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Falken Eurowinter HS01 SUV 225/50R18 99V (XL, MFS, SUV, M+S) #85905

EAN: 4250427418582
Зимни гуми Falken Eurowinter HS01 SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
516 . 45 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание FALKEN е компанията производител на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът EUROWINTER HS01 SUV се предлага от ProGumi.Този модел е подходящ за вас ако търсите да закупите зимни гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 225. Отбелязаната височина за гумата е 50. Маркираният диаметър за гумата е R18. Допустимият товарен индекс е 99 (до 775 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е V (до 240 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител FALKEN
Модел EUROWINTER HS01 SUV
Сезон зимни гуми
Ширина 225
Височина 50
Диаметър R18
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, MFS, SUV, M+S
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
B
2
72

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 18% от консумацията на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт. Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автогуми цени  205 55r16  гуми цена  нови зимни гуми