ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Falken Eurowinter HS-449 RFT 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Falken Eurowinter HS-449 RFT 255/40R19 96V (RFT, MFS) #85919

EAN: 4250427422800
Зимни гуми Falken Eurowinter HS-449 RFT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
562 . 76 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание FALKEN е компанията производител на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Модел EUROWINTER HS-449 RFT можете да поръчате от ProGumi.зимни е маркировката на гумите. Отбелязаната от производителя ширина е 255. 40 е отбелязаната височина за гумата. R19 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 96 (до 710 кг) е допустимият товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Този модел гуми са с добри показатели за шум за този клас нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител FALKEN
Модел EUROWINTER HS-449 RFT
Сезон зимни гуми
Ширина 255
Височина 40
Диаметър R19
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, Runflat
Индекси RFT, MFS
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
1
70

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 17-20% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми определено ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: нови автогуми  гуми цена  205 55 r16  гуми 195 65 r15