ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DYNAMO STREET-H MU02 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми DYNAMO STREET-H MU02 285/35R21 105Y (H, XL, FSL, BSW) #277840

EAN: 6922250413512
Летни гуми DYNAMO STREET-H MU02 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
532 . 78 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DYNAMO е компанията производител на тази гума. Наложена марка на пазара. Модел можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като летни. Маркираната ширина за модела е 285. Отбелязаната височина за гумата е 35. R21 е маркираният диаметър за гумата. 105 (до 925 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за този модел гуми е Y (до 300 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. C е маркировката за разход на гориво. Тази гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 73 dB. Ние можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител DYNAMO
Модел STREET-H MU02
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 35
Диаметър R21
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси H, XL, FSL, BSW
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
B
2
73

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако управлявате автомобил и ползвате висок клас гуми със сигурност имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около до 20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното шофиране намалява потреблението на гориво. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми цени  гуми за мотор  205 55 r16  гуми 195 65 r15