ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DYNAMO STREET-H MH01 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми DYNAMO STREET-H MH01 225/55R17 97W (H, FSL, BSW) #316875

EAN: 6922250412508
Летни гуми DYNAMO STREET-H MH01 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
353 . 83 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DYNAMO е фирмата произвела тази гума. Модел STREET-H MH01 можете да поръчате от ProGumi на добра цена.летни е видът на гумите. Ширина за модела е 225. Отбелязаната височина за гумата е 55. R17 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 97 (до 730 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми W (до 270 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност E. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум за този клас тяхното ниво на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител DYNAMO
Модел STREET-H MH01
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 55
Диаметър R17
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси H, FSL, BSW
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
C
2
71

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 16 процента от разхода на гориво за вашата кола.

Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също оказват голямо влияние. Ниското налягане при гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране и други фактори. Сцеплението с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно. За автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Популярно при нас: автогуми цени  195 6515  нови всесезонни гуми  нови зимни гуми