ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP Winter Sport 5 195/45 R16 84V 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Dunlop WINTER SPORT 5 215/65R16 98T (M+S, 3PMSF) #272124

EAN: 5452000832979
Зимни гуми Dunlop WINTER SPORT 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 98T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 98 до 750 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
232 . 27 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DUNLOP е производителят на тази гума. Предпочитана марка на редица наши клиенти. Моделът WINTER SPORT 5 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Маркировката на гумите е зимни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 215. 65 е маркираната височина за гумата. R16 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 98 (до 750 кг). Гумите имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. C е маркировката за разход на гориво. Този моделе сравнително тих , като нивото на шум е 72 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител DUNLOP
Модел WINTER SPORT 5
Сезон зимни гуми
Ширина 215
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 98 (до 750 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси M+S, 3PMSF
Тежест 9.78
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 16 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако изберете гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Екологичното шофиране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокра пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. Разликата между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови гуми за мотори  летни гуми  всесезонни гуми цена  евтини гуми  автогуми цени