ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP SPORT MAXX RT2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Dunlop SPORT MAXX RT2 225/45R18 95Y (XL, FR, MFS) #274599

EAN: 5452000496928
Летни гуми Dunlop SPORT MAXX RT2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
292 . 98 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя DUNLOP. Модел SPORT MAXX RT2 можете да поръчате от сайта ProGumi.Този модел е подходящ ако търсите да закупите летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 225. Маркираната височина за гумата от производителя е 45. Отбелязаният диаметър за гумата е R18. Допустимият товарен индекс е 95 (до 690 кг). Гумите имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е A. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. 68 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2-4 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител DUNLOP
Модел SPORT MAXX RT2
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 45
Диаметър R18
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 68 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FR, MFS
Тежест 9.53
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 17-20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното шофиране намалява потреблението на гориво. Ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми цени  гуми цени  205 55 r16  летни гуми