ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP SPORT MAXX RT2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Dunlop SPORT MAXX RT2 265/35R18 97Y (XL, FR, MFS) #274587

EAN: 5452000497345
Летни гуми Dunlop SPORT MAXX RT2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
390 . 98 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DUNLOP е компанията производител на тази гума. Една от популярните компании на пазара. Моделът SPORT MAXX RT2 се предлага от ProGumi.летни е видът на този вид гуми. Маркираната ширина за модела е 265. Маркираната височина за гумата от производителя е 35. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R18. Товарен индекс - 97 (до 730 кг). Гумите имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. A е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител DUNLOP
Модел SPORT MAXX RT2
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 35
Диаметър R18
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FR, MFS
Тежест 10.28
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 18-20% от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми цени  195 65r15  нови всесезонни гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки