ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP SPORT MAXX RT 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Dunlop Sport Maxx RT 225/40R19 93Y (XL, MO, MFS) #81536

EAN: 5452000818973
Летни гуми Dunlop Sport Maxx RT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 93Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 93 до 650 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
481 . 57 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DUNLOP е производителят на тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът SPORT MAXX RT се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Обозначението от производителя на този модел гуми е летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 225. 40 е маркираната височина за гумата. R19 е отбелязаният диаметър за гумата. 93 (до 650 кг) е разрешеният товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е A. Маркировката за разхода на гориво е E. Тези гуми са доста тихи нивото на шум е 69 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител DUNLOP
Модел SPORT MAXX RT
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 40
Диаметър R19
Товарен индекс 93 (до 650 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво E
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, MO, MFS
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
A
1
69

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 18% от консумацията на гориво при вашата кола.

Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G в цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цени  195 65 r15  всесезонни гуми  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки