ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP SPORT MAXX RT 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Dunlop SPORT MAXX RT 215/50R17 91Y (TL, MFS) #277870

EAN: 3188649819324
Летни гуми Dunlop SPORT MAXX RT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
231 . 69 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DUNLOP е фирмата произвела тази гума. Модел SPORT MAXX RT можете да поръчате от магазин ProGumi.Този модел може да е правилният избор ако търсите да закупите летни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 215. 50 е маркираната височина за гумата. R17 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Разрешеният товарен индекс е 91 (до 615 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е Y (до 300 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност A. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Този модел гуми са доста тихи за техния клас , като нивото на шум е 67 dB. Ние предлагаме модел с доставка за 2-4 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител DUNLOP
Модел SPORT MAXX RT
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 50
Диаметър R17
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 67 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси TL, MFS
Тежест 9.04
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате превозно средство и ползвате висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 15-20 процента от разхода на гориво при вашата кола.

Енергийно ефективното каране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също оказват значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране от водача. Например за кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми цени  гуми цена  зимни гуми цена  нови летни гуми