ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP SPORT BLURESPONSE 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Dunlop SPORT BLURESPONSE 205/55R16 91H #276990

EAN: 3188649818754
гуми Dunlop SPORT BLURESPONSE - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
173 . 85 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DUNLOP е производителят на тази гума. Една от наложените фирми на пазара. Моделът SPORT BLURESPONSE се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена.Тези гуми са летни и са популярен избор сред много клиенти. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 205. 55 е маркираната височина за гумата. R16 е отбелязаният диаметър за гумата. 91 (до 615 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела H (до 210 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност A. B е маркировката за разход на гориво. Този моделе сравнително тих , като нивото на шум е 68 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Доставка 2 дни
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако купите гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 16% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокро пътно платно. За лек автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автомобилни гуми цени  online gumi  гуми 205 55 r16  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки