ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP SPORT BLURESPONSE 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Dunlop SPORT BLURESPONSE 205/60R16 96V (TL, XL) #272207

EAN: 4038526031136
Летни гуми Dunlop SPORT BLURESPONSE - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 3 бр.
228 . 28 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от DUNLOP. Една от популярните компании на пазара. Моделът SPORT BLURESPONSE се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.Този модел гуми са от тип летни и са любим избор при много наши клиенти. Отбелязаната от производителя ширина е 205. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 60. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R16. Разрешеният товарен индекс е 96 (до 710 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е A. B е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Тази гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител DUNLOP
Модел SPORT BLURESPONSE
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 60
Диаметър R16
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 9.693
Доставка 2 дни
евро етикет
B
A
2
72

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват около 18% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Енергийно ефективното каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. Например при автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: зимни гуми цени  магазини за гуми  гуми 205 55 r16  летни гуми цени