ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Dunlop Sport Blu Response 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Dunlop Sport Blu Response 205/60R16 96V #86901

EAN: 4038526031136
гуми Dunlop Sport Blu Response - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
352 . 54 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя DUNLOP. Една от популярните конмании на пазара. Модел SPORT BLU RESPONSE можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.Този модел гуми са отбелязани като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 205. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 60. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R16. Товарен индекс - 96 (до 710 кг). Тези гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). A е отбелязаното сцепление на мокро за модела. B е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 72 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Доставка 7-10 дни от Германия

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително до 20% от консумацията на гориво при вашата кола. Ако купите гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автомобилни гуми цени  205 55 r16  магазини за гуми  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки