ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP Sport All Season 165 65 14 79 T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми DUNLOP SPORT ALL SEASON 195/50R15 82H (TL, M+S, 3PMSF) #221504

EAN: 4038526042149
Всесезонни гуми DUNLOP SPORT ALL SEASON - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82H )
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
139 . 20 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя DUNLOP. Една от наложените компании на пазара. Моделът SPORT ALL SEASON може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Този модел гуми са от тип всесезонни. Ширина за модела е 195. 50 е отбелязаната височина за гумата. R15 е отбелязания диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 82 (до 475 кг). Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. D е маркировката за разход на гориво. 71 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител DUNLOP
Модел SPORT ALL SEASON
Сезон всесезонни гуми
Ширина 195
Височина 50
Диаметър R15
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, M+S, 3PMSF
Тежест 7.093
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
2
71

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Гумите оказват до 15-20% от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: летни гуми цена  зимни гуми цени  автомобилни гуми  гуми за мотор цена