ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми DUNLOP SPORT ALL SEASON 165/65R15 81T (TL, M+S, 3PMSF) #218257

DOT’23
EAN: 4038526066077
Всесезонни гуми DUNLOP SPORT ALL SEASON - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 81T )
Товарен индекс 81 до 462 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
137 . 22 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от DUNLOP. Една от познатите фими на пазара. Модел SPORT ALL SEASON можете да поръчате от сайта ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е от тип: всесезонни. Маркираната ширина за модела е 165. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R15. 81 (до 462 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Сцеплението на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност C. 69 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител DUNLOP
Модел SPORT ALL SEASON
Сезон всесезонни гуми
Ширина 165
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 81 (до 462 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, M+S, 3PMSF
Тежест 6.04
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително до 20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява консумацията на гориво.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми цена  гуми  гуми 205 55 r16  195 6515