ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP SP446 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми DUNLOP SP446 225/75R17.5 129/127M #275057

EAN: 5452000546487
Всесезонни гуми DUNLOP SP446 - Тежкотоварни Гуми ( 127M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 127 до 1750 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
480 . 77 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DUNLOP е производителят на тази гума. Моделът SP446 може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е класифицирана като всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 225. Маркираната височина за гумата е 75. R17.5 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 127 (до 1750 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс M (до 130 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Тази гума е сравнително тиха нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител DUNLOP
Модел SP446
Сезон всесезонни
Ширина 225
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 127 (до 1750 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ос задни - Truck
Тежест 28.41
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
71

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 15 процента от разхода на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви осигури по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното шофиране намалява консумацията на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрия асфалт. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: мото гуми  летни гуми цени  нови всесезонни гуми  гуми цени  автогуми цена