ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP SP382 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми DUNLOP SP382 315/80R22.5 156/154K #160749

EAN: 4038526260000
Всесезонни гуми DUNLOP SP382 - Тежкотоварни Гуми ( 154K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 154 до 3750 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
1096 . 72 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя DUNLOP. Модел SP382 можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена.Обозначението на този модел гуми е всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 315. Маркираната височина за гумата е 80. Маркирания диаметър за гумата е R22.5. Разрешения товарен индекс е 154 (до 3750 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е K (до 110 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Маркировката за разходът на гориво е D. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 69 dB. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Приложение самосвална-on/off
Производител DUNLOP
Модел SP382
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 154 (до 3750 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Ос предни - Truck
Тежест 65.98
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
1
69

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 18-20% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате кола с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокърт път.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при кола движеща се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми цени  205 55 r16  гуми цени  зимни гуми цени