ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP SP382 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми DUNLOP SP382 #154186 13R22.5 156/154G (G, 18PR)

Всесезонни гуми DUNLOP SP382 - Тежкотоварни Гуми ( 154G )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 154 до 3750 кг
Скоростен индекс G до 90 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
1237 . 23 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Тази гума е от производителя DUNLOP. Една от популярните конмании на пазара. Моделът SP382 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.Този модел гуми са от тип всесезонни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 13. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R22.5. 154 (до 3750 кг) е допустимия товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е G (до 90 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност B. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този модел гуми са доста тихи за този клас нивото на шум е 68 dB. Ние предлагаме модел с доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Производител DUNLOP
Модел SP382
Сезон всесезонни
Ширина 13
Диаметър R22.5
Товарен индекс 154 (до 3750 кг)
Скоростен индекс G (до 90 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 68 dB
Индекси 18PR
Ос предни - Truck
Тежест 72.99
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
68

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 19 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви даде много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също оказват значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  гуми онлайн  205 55r16  гуми 195 65 r15 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi