ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP SP346 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми DUNLOP SP346 245/70R17.5 136/134M #277424

EAN: 4038526414687
Всесезонни гуми DUNLOP SP346 - Тежкотоварни Гуми ( 134M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 134 до 2120 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
561 . 35 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е DUNLOP. Една от познатите фирми на пазара. Моделът SP346 се предлага в магазина ProGumi.Този модел може да е правилният избор ако търсите да закупите всесезонни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 245. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. R17.5 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 134 (до 2120 кг). Скоростният индекс за модела M (до 130 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 73 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител DUNLOP
Модел SP346
Сезон всесезонни
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R17.5
Товарен индекс 134 (до 2120 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ос предни - Truck
Тежест 32.96
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
73

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 18 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Когато имате гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали консумацията на гориво. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  бг гуми  зимни гуми  летни гуми