ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP SP344 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми DUNLOP SP344 295/60R22.5 150/149K #163107

EAN: 4038526317452
Всесезонни гуми DUNLOP SP344 - Тежкотоварни Гуми ( 149K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 149 до 3250 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 1 бр.
407 . 37 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от DUNLOP. Модел SP344 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi.Обозначението от производителя на гумите е всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 295. Маркираната височина за гумата е 60. Отбелязания диаметър за гумата е R22.5. Максимално допустимия товарен индекс е 149 (до 3250 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е B. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 71 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител DUNLOP
Модел SP344
Сезон всесезонни
Ширина 295
Височина 60
Диаметър R22.5
Товарен индекс 149 (до 3250 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Ос предни - Truck
Тежест 47.30
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
71

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Гумите оказват около 18% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако купите гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цена  нови всесезонни гуми  зимни гуми