ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP SP246 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми DUNLOP SP246 235/75R17.5 143/144J (F, J) #160961

EAN: 4038526313911
Всесезонни гуми DUNLOP SP246 - Тежкотоварни Гуми ( 143J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 143 до 2725 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
569 . 33 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от DUNLOP. Една от популярните конмании на пазара. Модел SP246 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел гуми са класифицирани от вид всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. R17.5 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 143 (до 2725 кг) е разрешения товарен индекс. Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е J (до 100 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност C. Тази гума е сравнително тиха , като нивото на шум е 69 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител DUNLOP
Модел SP246
Сезон всесезонни
Ширина 235
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 143 (до 2725 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Индекси F, J
Ос ремарке - Truck
Тежест 35.89
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
1
69

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 19 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил. Ако притежавате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: нови зимни гуми  нови летни гуми  автогуми цени