ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP SP246 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми DUNLOP SP246 245/70R17.5 143/146J (F, J) #160539

EAN: 5452000707888
Всесезонни гуми DUNLOP SP246 - Тежкотоварни Гуми ( 143J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 143 до 2725 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
616 . 61 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя DUNLOP. Любима марка на редица наши клиенти. Модела SP246 може да закупите от сайта за гуми ProGumi на промоционална цена.Обозначението от производителя на този модел гуми е всесезонни. Ширина на модела е 245. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязания диаметър за гумата е R17.5. 143 (до 2725 кг) е товарния индекс за модела. Гумите имат скоростен индекс J (до 100 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност B. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 68 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител DUNLOP
Модел SP246
Сезон всесезонни
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R17.5
Товарен индекс 143 (до 2725 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 68 dB
Индекси F, J
Ос ремарке - Truck
Тежест 35.83
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
68

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17 процента от разхода на гориво за вашата кола.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране от водача. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови зимни гуми  летни гуми  нови автогуми