ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP SP246 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми DUNLOP SP246 285/70R19.5 150/148J #160528

EAN: 5452000703545
Всесезонни гуми DUNLOP SP246 - Тежкотоварни Гуми ( 148J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 148 до 3159 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 1 бр.
779 . 44 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DUNLOP е фирмата произвела тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът SP246 се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.Обозначението от производителя на гумите е всесезонни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 285. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. R19.5 е маркирания диаметър за гумата. 148 (до 3159 кг) е допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми J (до 100 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност B. Маркировката за разходът на гориво е C. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител DUNLOP
Модел SP246
Сезон всесезонни
Ширина 285
Височина 70
Диаметър R19.5
Товарен индекс 148 (до 3159 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ос ремарке - Truck
Тежест 44.50
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 19% от разхода на гориво за вашата кола.

Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране. Например при кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно при нас: гуми онлайн  гуми 205 55 r16  автомобилни гуми цени