ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP SP246 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми DUNLOP SP246 215/75R17.5 136/134J #158064

Всесезонни гуми DUNLOP SP246 - Тежкотоварни Гуми ( 134J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 134 до 2120 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
488 . 76 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е DUNLOP. Една от наложениете фирми на пазара. Моделът SP246 се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.всесезонни е вида на гумите. Отбелязаната от производителя ширина е 215. 75 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R17.5 е маркирания диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 134 (до 2120 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е J (до 100 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Този моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 66 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител DUNLOP
Модел SP246
Сезон всесезонни
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 134 (до 2120 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 66 dB
Ос ремарке - Truck
Тежест 28.00
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
66

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Гумите оказват около 15-20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство. Когато поръчате гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява потреблението на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрото пътно платно. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Вижте също: зимни гуми цена  магазини за гуми  205 5516  нови летни гуми