ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
DUNLOP SP Winter Sport 4D 195/55 R16 87T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Dunlop SP WINTER SPORT 4D 205/55R16 91H (MO, M+S, 3PMSF) #272130

EAN: 5452000421227
Зимни гуми Dunlop SP WINTER SPORT 4D - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
232 . 27 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание DUNLOP е компанията производител на тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Моделът SP WINTER SPORT 4D се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.Този модел гуми са от тип зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 205. Маркираната височина за гумата е 55. R16 е маркираният диаметър за гумата. 91 (до 615 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Този модел гуми са сравнително тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 68 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MO
Сертифицирана за Mercedes-Benz
Производител DUNLOP
Модел SP WINTER SPORT 4D
Сезон зимни гуми
Ширина 205
Височина 55
Диаметър R16
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 68 dB
Ниво на шум B
Индекси MO, M+S, 3PMSF
Тежест 9.133
Доставка 2 дни
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Когато закупите гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 18-20 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходите Ви. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. При автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокро пътно платно.

*. Външен шум влияние

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: зимни гуми  летни гуми цени  автогуми цена