ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Dunlop ECONODRIVE LT 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Dunlop Econodrive LT 185/75R14 102R (8PR) #263642

EAN: 4038526028150
Летни гуми Dunlop Econodrive LT - Лекотоварни Гуми ( 102R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
250 . 74 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя DUNLOP. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът ECONODRIVE LT се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Тези гуми са летни и са любим избор при много наши клиенти. Ширината на модела е 185. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. R14 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 102 (до 850 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми R (до 170 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Маркировката за разхода на гориво е C. Тези гуми са с добри показатели за шум за техния клас тяхното ниво на шум е 71 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител DUNLOP
Модел ECONODRIVE LT
Сезон летни гуми за бус
Ширина 185
Височина 75
Диаметър R14
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси 8PR
Тежест 11.282
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
B
2
71

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако закупите гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително до 20% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокро пътно платно. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: летни гуми  зимни гуми цени  автогуми цена  гуми за мотори цена